Skip to Content
Rode Kruis-Vlaanderen rekent op Antwerpse studenten om bloedvoorraad op peil te houden

Rode Kruis-Vlaanderen rekent op Antwerpse studenten om bloedvoorraad op peil te houden

En strijkt uitzonderlijk neer in de Handelsbeurs

Mechelen, 24 november 2020. Naar goede gewoonte slaan Rode Kruis-Vlaanderen en de Antwerpse studenten de handen in elkaar voor de organisatie van Bloedserieus, een tweejaarlijkse bloedinzameling door én voor studenten. Door de strenge maatregelen die gelden voor Universiteit Antwerpen, zal de bloedinzameling uitzonderlijk plaatsvinden in de historische Handelsbeurs. Rode Kruis-Vlaanderen benadrukt het belang van de Bloedserieuscampagne in Antwerpen, jaarlijks goed voor zo’n 700 donaties.

Bloedserieus moét een succes zijn

Al jarenlang organiseert Rode Kruis-Vlaanderen samen met studenten ‘Bloedserieus’, een bloedinzamelingsactie door én voor studenten. "Bloedserieus in Vlaanderen is goed voor zo'n 12.000 donaties, een heel belangrijk aandeel van het totaal aantal bloeddonaties op jaarbasis die de bloedvoorraad een enorme boost kunnen geven”, vertelt Ine Tassignon, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen. Tijdens de vierdaagse Bloedserieuscampagne, rekent het Rode Kruis elke dag op de Antwerpse studenten die nodig zijn om de bloedvoorraad op peil te houden en ziekenhuizen te kunnen voorzien van voldoende bloedproducten voor patiënten. Helaas lopen de inschrijvingen – vermoedelijk omwille van het afstandsonderwijs – niet zoals gehoopt en werden tot nu toe slechts 75% van de beschikbare bedjes al ingevuld. “De ziekenhuizen hebben hun handen vol met de behandeling van coronapatiënten. Laten we er samen voor zorgen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de beschikbaarheid van bloedproducten”, aldus Tassignon.

Strenge coronamaatregelen

Door de strenge coronamaatregelen in universiteiten en hogescholen zijn minder studenten aanwezig op de campus. “We hebben elke donatie nodig om een stabiele voorraad op te kunnen bouwen. Daarom deze warme oproep naar Antwerpse studenten om letterlijk uit hun kot te komen om te doneren. Bloedinzamelingen gebeuren altijd in een veilige omgeving waarbij alle maatregelen strikt worden nageleefd,” zegt Ine Tassignon. De organisatie rekent, nu meer dan ooit, op de komst van studenten. “Door de coronacrisis zijn we massaal aan het telewerken waardoor bloedinzamelingen bij bedrijven niet langer plaatsvinden”, vertelt Ine Tassignon. “We lopen dus ook daar een groot aantal bloeddonaties mis.” De Bloedserieusactie mag zich dan wel op studenten richten, iedereen die in de buurt is, is van harte welkom!

 

Tussen 23 en 26 november loopt de Bloedserieuscampagne in het donorcentrum van Edegem (naast spoed UZA) tussen 10u en 18u30. Een afspraak maken is verplicht en kan zowel op 0800 777 00 als via rodekruis.be.

Op 25 november zal er een extra bloedinzameling plaatsvinden in de Handelsbeurs (Twaalsmaandenstraat 9) van 12u tot 15u en van 15u30 tot 18u30. Meer informatie en reserveren kan via bloedserieus.be.

 

------------------------------ Persuitnodiging, niet voor publicatie--------------------------------

We nodigen je graag uit op 25 november tussen 12u30 en 13u30 in de Handelsbeurs. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen voor 25/11 10u via [email protected].

Contacteer ons
Ine Tassignon Woordvoerder, Rode Kruis-Vlaanderen
Ine Tassignon Woordvoerder, Rode Kruis-Vlaanderen
Over Rode Kruis-Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen is een onafhankelijke non-profit organisatie die via het Belgische Rode Kruis deel uitmaakt van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging. Onze missie? Opkomen voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland, ziekenhuizen bevoorraden met veilige bloedproducten, optimaal hulp verlenen bij een ramp of crisissituatie en het stimuleren van zelfredzaamheid zodat mensen elkaar kunnen helpen in geval van fysieke of mentale nood. Hiervoor doen we maximaal beroep op vrijwilligers én zetten we sterk in op wetenschappelijk onderzoek zodat wat we doen ook écht impact heeft. 

Rode Kruis-Vlaanderen. Helpt Helpen. 

Rode Kruis-Vlaanderen
Motstraat 40
2800 Mechelen