Skip to Content
Stickeractie breekt alle records: 650.000 stickers verkocht!

Stickeractie breekt alle records: 650.000 stickers verkocht!

Het vorige record uit 2006 van 580.000 stickers, sneuvelt.

DANK JE aan elke Vlaming die tussen donderdag 27 april en vandaag een Rode Kruissticker kocht! 650.000 Vlamingen - 650.000 stickers! Maar liefst 80.000 stickers meer dan vorig jaar. Of een stijging met niet minder dan 14%. Die stijging zet zich al jaren door maar is dit jaar wel spectaculair te noemen: in 2014 verkochten we 525.000 stickers, in 2015 waren dat er 565.000 en vorig jaar 570.000. Het vorige record van 580.000 verkochte stickers uit 2006 sneuvelt hierdoor.

De redenen voor deze succeseditie van de stickerverkoop zijn zeer divers:

  • de inzet van de meer dan 13.000 vrijwilligers die samen met familie, vrienden en sympathisanten massaal en met veel 'goesting' de straat optrokken
  • het ideale stickerverkoopweer: droog en niet te warm/niet te koud
  • een spectaculaire kick-off mét Sea King waarbij Vlaams minister-president Geert Bourgeois het goede voorbeeld gaf door de eerste sticker te kopen uit handen van Fanny Kiekeboe (Eline De Munck)
  • de promofilmpjes die veelvuldig via sociale media gedeeld werden en waarin te zien was wat er zou gebeuren moest niemand een sticker kopen (lege of geen ambulances, geen verzorgingsmateriaal enz...)

Om deze editie ook in schoonheid af te sluiten hebben we (opnieuw samen met onze vrijwilligers) een bedankingsfilmpje gemaakt. De insteek is dit keer: iedereen koopt wél een sticker. Goed voor een opbrengst van 3,25 miljoen euro. De meer dan 200 lokale afdelingen kopen er ambulances, verzorgingsmateriaal, reanimatiepoppen, AED-toestellen, brancards enz...mee.

Dankzij de massale vrijgevigheid van de Vlaming kan Rode Kruis-Vlaanderen ook komend jaar HELPEN HELPEN.

Over Rode Kruis-Vlaanderen

OVER RODE KRUIS-VLAANDEREN  

Rode Kruis-Vlaanderen is een onafhankelijke non-profit organisatie die via het Belgische Rode Kruis deel uitmaakt van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging. Onze missie? Opkomen voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland, ziekenhuizen bevoorraden met veilige bloedproducten, optimaal hulp verlenen bij een ramp of crisissituatie en het stimuleren van zelfredzaamheid zodat mensen elkaar kunnen helpen in geval van fysieke of mentale nood. Hiervoor doen we maximaal beroep op vrijwilligers én zetten we sterk in op wetenschappelijk onderzoek zodat wat we doen ook écht impact heeft. 

Rode Kruis-Vlaanderen. Helpt Helpen. 

Rode Kruis-Vlaanderen
Motstraat 40
2800 Mechelen